Netin suurimmat vedonlyöntibonukset 2021

Aasialaiset tasoitusvedot

Aasialaiset handicapit eli aasialaiset tasoitusvedot ovat vielä melkoisen tuore keksintö. Ne löivät itsensä läpi vuoden 2002 jalkapallon MM-kisojen aikaan ja kuten nimestä voi päätellä, niin alunperin idea on lähtöisin Aasiasta. Yksinkertaisuudessaan aasialaisten tasoitusten pääidea on pitää molempien joukkueiden kerroin mahdollisimman lähellä samaa ja ottelun tasoero huomioidaan annettavassa tasoituksessa. Euroopassa ollaan vastaavasti perinteisesti on lyöty vetoa ottelun voittajasta ja tasoero on huomioitu eri vaihtoehtojen kertoimissa. Aasialaisiin tasoituksiin kuuluva erikoisuus on myös, että vedoissa ei voi pelata tasapeliä.

Ainoastaan tasoitus voi päättyä tietyissä tilanteissa tasan, jolloin vedon panos palautetaan pelaajalle.

Aasialaiset tasoitusvedot saattavat tuntua alkuun erittäin vaikeaselkoisilta, mutta on kuitenkin hyvin suositeltavaa sisäistää näiden logiikka. Ammattilaiset suosivat näitä, koska välttämättä kaikkia ei kiinnosta lyödä vetoa pienikertoimisesta suosikista tai hakea jättiyllätystä, joka toteutuu hyvin harvoin. Lisäksi maailman suurimmat vedonvälittäjät suosivat näitä tasoitusvetoja ja ne tarjoavatkin pelureille suurimmat tarjolla olevat maksimipanokset.

Aasialaiset tasoitukset voidaan jakaa kolmeen alakategoriaan

Yksinkertaisin näistä on puolikkaan maalin tasoitus, jossa altavastaaja saa eteen 0,5 maalia, 1,5 maalia, 2,5 maalia tai niin edelleen. Puolentoista maalin tasoituksella altavastaaja saa hävitä ottelun maalilla, mutta se voittaa silti vedon. Tämä “sallittava tappio” sitten aina vaihtelee tasoituksen mukaan.

Seuraava kategoria on ns. tasamaalin tasoitukset. Altavastaaja saa jälleen tasoituksen mukaisen maalimäärän avustusta. Tällä kertaa kuitenkin, jos altavastaaja saa yhden maalin tasoituksen ja peli päättyy suosikin yhden maalin voittoon, niin peli päättyy tasoituksen mukaan tasan. Aasialaisissa tasoituksissa tasapelille ei kuitenkaan koskaan tarjota kerrointa ollenkaan, joten tässä tilanteessa kaikkien vetojen panokset palautetaan.

Kolmas kategoria on ns. neljännesmaalin tasoitukset. Altavastaaja saa esimerkiksi +1,25 maalia eteen. Neljännestasoitukset ovat kaikkein hankalin ymmärtää, mutta niilläkin on selkeä logiikkansa. Aasialainen neljännesmaalin tasoitus koostuu tavallaan aina kahdesta erillisestä vedosta, joihin molempiin pelataan puolet halutusta panoksesta. Toinen vedoista on aina tasamaalin tasoitus ja toinen tästä puoli maalia ylös- tai alaspäin oleva tasoitusveto. +1,25 maalin tasoituksen esimerkissämme tämä veto koostuu aina +1 ja +1,5 tasoituksista, joiden “keskiarvo” tuo 1,25 on.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että veto voi päättyä puoliksi voittoon ja puoliksi panosten palautukseen, tai puoliksi tappioon ja puoliksi panosten palautukseen. +1,25 tasoituksella, jos altavastaaja häviää ottelun maalilla, niin +1 tasoitus tuo oman “vedon puolikkaan” rahat takaisin, kun taas +1,5 maalin osatasoitus on voittoisa. Alla on vielä esimerkkitaulukko, jolla voi asiaa vielä havainnollistaa paremmin.


Draw option -tasoitusvedot eli eurooppalaiset tasoitukset

Aasialaisten tasoitusvetojen lisäksi on olemassa myös ns. draw option -tasoitusvetoja. Niitä kutsutaan myös eurooppalaisiksi tasoituksiksi ja esimerkiksi Veikkaus tarjoaa tasoitusvedoistaan suurimman osan tässä muodossa. Eurooppalaiset tasoitusvedot ovat perinteisen 1X2-vetomuodon kaltaisia sillä erotuksella, että jompikumpi joukkue saa yhden tai useamman maalin tasoitusta lopputulokseen.

Esimerkiksi Arsenal – Swansea (+1) tarkoittaa kohdetta, jossa ottelun lopputulokseen lisätään Swansealle yksi maali, jolloin tämä tulos määrää pelikohteen lopullisen merkin. 2-0 -tulos olisi tasoituksen jälkeen 2-1 eli merkki olisi 1, 3-2 tulos olisi tasoituksen jälkeen 3-3 eli merkki olisi X ja niin edelleen.

Monesti pelaajat sekoittavat aasialaiset tasoituskertoimet ja draw option -tasoitukset. Edellä olevassa esimerkissä Swansea +1 draw option -vetona vastaa aasialaisena vetona Swansea +0.5:ttä, ei Swansea +1:tä. Monesti aasialainen tasoitusveto merkitään muodossa +1.0 tai +1.00 eikä +1, mutta tämä ei ole vakiintunut merkintätapa, joten pelaajan ei kannata tähän kirjoitusasuun luottaa.

Eurooppalaiset ja aasialaiset tasoitukset ovat niin lähellä toisiaan, että monet kokeneemmatkin pelurit menevät näissä helposti sekaisin. 
Tärkein nyrkkisääntö erottamaan nämä pelimuodot toisistaan on, että aasialaisissa tasoituksissa tarjotaan kertoimet aina vain kahdelle 
vaihtoehdolle, eurooppalaisissa tasoituksissa kolmelle.