Netin suurimmat vedonlyöntibonukset 2021

Kertoimien muutosten tärkeydestä

Asioista perillä oleva vedonlyöjä ymmärtää, että bookkerin välistä ottamalla marginaalilla on huima vaikutus siihen, että päätyykö kauden päätteeksi voitolle vai tappiolle ja kuinka paljon. Vedonlyöjät voivat hyödyntää kertoimien muutoksia apuna laskeakseen kuinka he pärjäävät pitkällä aikavälillä tai käyttää sitä suuntaa antavana mittarina arvioidessa kuinka suuri osuus tuurilla suuntaan tai toiseen on ollut tietyllä ajanjaksolla.

Mitä päätöskerroin voi paljastaa?

Hyvä tapa erottaa voittavat ja tappiolliset pelaajat toisistaan on tarkastella kertoimia, joilla he jättävät vetonsa ja vertailla sitä isojen vedonvälittäjien päätöskertoimiin (esim. Pinnacle). Jos pelaaja jatkuvasti voittaa päätöslinjan, tarkoittaen, että lyödyn vedon kerroin on isompi, mitä päätöskerroin, niin hän todennäköisesti on pitkällä aikavälillä voittava pelaaja, puhuttaessa useiden satojen kohteiden otoskoosta. Kuitenkin tilannetta kannattaa jatkuvasti seurata, sillä tällöin mikäli näyttää siltä, että päätöskerroin on jatkuvasti suurempi kuin kerroin jolla olet vedon lyönyt pystyt hyvin tutkimaan lyötyjä vetojasi ja tarkastelemaan, että löytyykö jostain osa-alueesta tilaus analyysin korjaamiselle.

Esimerkki: Lyöt ottelua edeltävänä päivänä vetoa Tapparan voitosta omasta mielestäsi hyvin maistuvalla 1,90 kertoimella. Tappara tällä kertaa kuitenkin häviää ottelun, joten veto menee väärin. Tapparan voiton päätöskerroin oli kuitenkin laskenut oman vetosi jälkeen kertoimeen 1,75, joten tappiosta huolimatta olit todennäköisesti pelannut sellaista vetoa ja kerrointa, jolla voi päästä pitkässä juoksussa voitolle. Jos olisit pelannut Kärppiä aiemmin esimerkiksi kertoimella 1,6 (päätöskertoimen ollessa 1,75), niin sellaisia kertoimia pitkän päälle pelatessa jäisit luultavasti tappiolle. 

Mitä isompi ero päätöslinjaan on, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä olet voitollinen tai häviävä pelaaja. Yksittäisissä otteluissa on tuurillakin kerrointa valitessa vaikutuksensa, mutta tutkittaessa isompaa sarjaa lyötyjä vetoja (esimerkiksi 100 tai enemmän), niin saadaan tarkempi ja luotettavampi tulos.

Isot vedonvälittäjät, kuten Pinnacle, ovat tutkineet, että tämä menetelmä kertoo parhaiten pelaajan tulevaisuuden voittopotentiaalin verrattuna siihen, miten pelaaja on aiemmin voittanut tai hävinnyt vedoissa. Yksittäisissä otteluissa voi vedon jälkeen usein tapahtua seikkoja, kuten tärkeän pelaajan poissaolo, josta ei ollut vielä kellään markkinoilla tietoa vedon asettamisen ajankohtana. Tälläisten tapahtumien voi kuitenkin pidemmässä otannassa odottaa tasoittuvan, eli tälläiset isot kerrointa muuttavat tapahtumat menevät välillä omaa jo lyötyä vetoa tukevasti ja välillä vastaan.

Eli vaikka pelaaja olisi viimeisen vuoden aikana voitolla peliyhtiöstä, mutta useimmiten lyö vetoa kertoimiin, jotka nousevat päätöslinjaan mennessä, niin pitkässä juoksussa tilastolliset lait tulevat vastaan, ja tällaisen pelaajan pelaaminen kääntyy tappiolliseksi jossain vaiheessa, joten vaikka niitä osumia tulisikin hyvään tahtiin, niin päätöskerroinvertailu on oiva väline kertomaan onko kehitys todennäköisesti pysyvä.

Tämä ennustusmenetelmä toimii varsin luotettavasti isojen vedonvälittäjien linjoilla, joissa palautusprosentti on lähellä sataa. Näin ollen päätöslinjat kuvaavat lähes täydellisesti ottelun todellisia voimasuhteita varsinkin suurien lajien sarjoissa. 

Paremman vedonlyöntimenestyksen saavuttaminen

Saavutat parhaan mahdollisen tuoton kertoimia vertailemalla eri vedonvälittäjien välillä ja lyödä vetosi parhaaseen mahdolliseen saatavilla olevaan kertoimeen. Eli vedonlyöntitilejä kannattaa tämän vuosi olla useampia, kunhan vain muistaa ensiksi selvittää vedonvälittäjän luotettavuuden, eikä lähteä aivan ilman karttaa merille seilaa jokaisen epämääräiseltä tuntuvan vedonvälittäjän tarjoaman kertoimen perässä.

Kaikki vähänkin ammattimaisesti vetoa lyövät vertailevat kertoimia, ja se on myös yksi helpoimmista tavoista kenelle tahansa parantaa mahdollisuuksia tulla voitolliseksi pelaajaksi tai ainakin tehdä vedonlyöntiharrastuksesta selvästi halvemman. 

Ihannetilanteessa sinulla on tili isoimmille vedonvälittäjälle ja tämän lisäksi tilejä myös muillekin firmoille. Pienemmiltä vedonvälittäjiltä löytyy usein korotettuja kertoimia tai monet niistä päivittävät kertoimiaan hitaammin kuin isot välittäjät ja kerkiät nappaamaan kohteen vielä hyvällä kertoimella, kun se on jo muualla laskenut. Kuitenkin on tärkeä muistaa, että loppupeleissä voittavan ja tappiollisen pelaajan ero on usein vain murto-osa kertoimissa.

Seuraavasta artikkelista löydät esimerkkejä, kuinka merkittäviä pieniltäkin tuntuvat kerroinerot lopulta oikeastaan ovat.